HTML

Kínafigyelő

Hírszemle Kínáról, magyar nyelven. Célunk a nemzetközi és a magyar sajtóban megjelenő, Kínához kapcsolódó aktuális információk bemutatása.

Friss topikok

Archívum

2012.04.20. 09:13 Réz Aladár

Újabb lépések az átláthatóság érdekében

 _59735359_106343600.jpg

A kínai központi kormányzat újabb intézkedéseket tett a közpénzek elszámoltathatósága érdekében. Az elszámolások nyilvánosságra hozatalával három sokat kritizált kérdésben próbálnak tiszta vizet önteni a pohárba. A kormányzati járműpark beszerzése és fenntartása, a tisztviselők Kínán kívüli szolgálati utazásainak költsége és a hivatalos jótékonysági alap körüli visszásságok komoly felháborodást váltottak ki a közvéleményből.

Legutóbb Shaanxi tartomány egészségügyi hivatalnokairól derült ki, hogy míg papíron a tartományi konferencián szerepeltek, valójában Hong Kong-ban és Makaón töltötték luxusnyaralásukat. A helyi hírekben megjelent anyagot a kormányzat utólag letiltotta, ami szintén nagy felháborodást váltott ki a mikroblogokon szerveződő közösségekben. Az érintettek ugyan tagadják, hogy közpénzből finanszírozták volna az utat, ám a közvélemény számára gyanús minden olyan hír, amit utólag tilt le a kormányzat.

Az új rendelkezés szerint az átláthatóság érdekében a tartományi kormányzatok kötelesek két évre visszamenőleg nyilvánosságra hozni kiadásaikat.

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság korrupció Kína BBC


A bejegyzés trackback címe:

https://kinafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr894462457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása