HTML

Kínafigyelő

Hírszemle Kínáról, magyar nyelven. Célunk a nemzetközi és a magyar sajtóban megjelenő, Kínához kapcsolódó aktuális információk bemutatása.

Friss topikok

Archívum

2012.04.18. 20:00 Réz Aladár

Krómmal szennyezett gyógyszerek kerültek forgalomba Kínában

Felfüggesztették 13 gyógyszer forgalmazását Kínában, miután kiderült a tartalmazó kapszulák gyártása során krómmal kezelt bőrhulladékot használtak. A bőrből kinyert ipari zselatin az emberi fogyasztásra káros mennyiségű krómot tartalmazott, ugyanakkor a gyártónak rendkívül költségtakarékos megoldást jelentett.

 

A szennyezett kapszulákban főleg tradicionális kínai gyógyszereket és két fajta antibiotikumot árusítottak. A gyógyszereket nem külföldi felhasználásra szánták, így feltételezhetően nem került ki az országból jelentős mennyiség belőlük. Az ehhez hasonló esetek jellemzően nem az exportőr nagyvállalatok termékeit érintik, inkább a kisebb cégek próbálkoznak ilyen költséghatékony megoldásokkal.

Szólj hozzá!

Címkék: egészség gyógyszer Kína thewallstreetjournal


A bejegyzés trackback címe:

https://kinafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr234459583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása