HTML

Kínafigyelő

Hírszemle Kínáról, magyar nyelven. Célunk a nemzetközi és a magyar sajtóban megjelenő, Kínához kapcsolódó aktuális információk bemutatása.

Friss topikok

Archívum

2012.04.13. 08:00 Réz Aladár

Kína három legtöbbet emlegetett vállalati vezetője

The Wall Street Journal beszámolója szerint kínai gazdasági szakemberek közül Wang Jianzhou szerepelt a legtöbbet médiában a múlt hónapban. A China Mobil Ltd. lemondott vezetője különböző korrupciós ügyek és illegális piaci tevékenység miatt volt kényszerű lemondani.

                                          Wang Jianzhou

A második legtöbbet emlegetett gazdasági szakember Fu Chengyu a China Petroleum & Chemical Corp. vezetője. A gázolaj árának növekedéséből fakadó társadalmi visszhang egyik terméke „Brother Gas Price” és a helyi mémmé váló  nyilatkozata.

 

Brother Gas Price-t az utcán szólította meg a Jiaxing-i helyi televízió riportere. Amikor a gázolajár emelkedéséről kérdezte a véleményét, Brother Gas Price csak annyit válaszolt:

„- Káromkodni szabad?

- Tehát ön ugye dühös?

- Tehát nem szabad. Akkor nincs mit mondanom.”

Az internetes közösség oldalakon hamar klasszikussá vált a „Ha nem káromkodhatok, nincs mit mondanom!” kifejezés, ami biztosította Fu Chengyu vállalatigazgatónak a második helyet a listán.                                           Fu Chengyu

A harmadik helyezett Ma Huateng a Tencent Holdings Ltd. igazgatója, ami múlt év utolsó negyedében 15%-os növekedést produkált.

                                                Ma Huateng


 

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika gazdaság Kína


A bejegyzés trackback címe:

https://kinafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr844399689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása