HTML

Kínafigyelő

Hírszemle Kínáról, magyar nyelven. Célunk a nemzetközi és a magyar sajtóban megjelenő, Kínához kapcsolódó aktuális információk bemutatása.

Friss topikok

Archívum

2012.04.21. 20:00 Réz Aladár

Háromkerekű elektromos jármű Kínából

Az elektromos autó program mellett további lehetőségeket keresnek Kínában a benzinüzem mentes közlekedésre. A videóban bemutatott elektromos járgánnyal 30km/óra sebességgel kerülgetheti az ember a kínai nagyvárosokra igen jellemző tömött kocsisorokat. Mivel viszonylag baráti áron elérhető (600-1500 dollár) és jogosítvány sem kell hozzá, vonzó alternatíva lehet az egyedül munkába járók számára. Otthoni hálózatról tölthető akkumulátora maximum a villanyszámlát terheli.

Bár környezetbarát megoldásnak tűnik, a csavart történetben az áram előállítása jelenti. Egy 2010-es kimutatás szerint, Kína energiaellátását 78%-ban széntüzelésű erőművekből biztosította. Ez az arány előrejelzések szerint 2020-ig biztosan 70% felett marad. Az elektromos járműveknek köszönhetően az utakon kevesebb szmog termelődik. De nem valószínű, hogy sokban változna a műholdak által készített képek szürke jellege.

 china_air.jpg

Tovább rontja a környezettudatos képet, hogy másodsorban a vízerőművek (15%) biztosítják a szükséges áramot, amelyek környezetformáló szerepéről már korábban írtunk.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés környezetvédelem környezetszennyezés Kína BBC


A bejegyzés trackback címe:

https://kinafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr234465287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása